search  
 
    
Despre noi
Created date: 24 Oct 2011

Numele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea evidentiaza doua credinte fundamentale.
Astfel "Adventista" reflecta convingerea noastra in apropierea intoarcerii lui Isus Hristos (lat. adventus = venire). „De ziua a saptea” se refera la respectarea zilei a saptea a saptamanii, sambata, ca zi de odihna si de inchinare in conformitate cu invatatura originala a Bibliei. Aceasta zi mai poarta si numele de Sabat.

Aceste referiri indica importanta si locul special pe care-l ocupa invataturile amintite in viata Bisericii, definindu-ne identitatea. A doua venire a Domnului Isus pentru rascumpararea celor neprihaniti, asa cum afirma crezul crestin, este fericita noastra nadejde. In intelegerea noastra, aceasta nadejde implica o pregatire care presupune armonizarea vietii cu vointa descoperita a lui Dumnezeu.

Isus Hristos va veni in mod personal, iar acest eveniment va fi vizibil la scara mondiala - „acest Isus care S-a inaltat la cer din mijlocul vostru, va veni in acelasi fel cum L-ati vazut mergand la cer” (Faptele Apostolilor 1:11). Implinirea profetiilor si situatia actuala a omenirii arata ca venirea lui Isus Hristos este iminenta. Timpul acestui eveniment nu a fost descoperit, de aceea suntem indemnati sa fim gata.

Prin mentionarea zilei a saptea in numele Bisericii, noi evidentiem ca facem din respectarea acestei zile o placuta recunoastere a faptului ca Dumnezeu este Creatorul si Suveranul nostru, exprimandu-ne astfel loialitatea fata de Cel care „in sase zile a facut cerurile si pamantul si marea… iar in ziua a saptea S-a odihnit” (Exod 20:11). Petrecem aceasta zi in comuniune cu El prin inchinare, rugaciune, studiu si meditatie asupra Cuvantului Sau.

Noi consideram ca pazirea, in sine, a Sambetei (Sabatului) nu ne mantuieste si intelegem ca oricine intra in odihna la care ii invita Dumnezeu „se odihneste si el de lucrarile lui, cum S-a odihnit si Dumnezeu de lucrarile Sale” (Evrei 4:10). Gasim deci in odihna de Sabat, o eliberare de oboseala fizica si de stresul cotidian, dar mai ales o odihna spirituala, o pregustare a celei vesnice.


 ...............................................................................................................................
( Pentru mai multe informatii despre convingerile religioase ale adventistilor de ziua a saptea, va rugam sa accesati site-ul oficial al bisericii:  www.adventist.ro )
 

©2007 bibliavorbeste.ro Toate drepturile rezervate.
Proudly Powered by Lorand.